TARİH ARALIĞI

Başlangıç Tarihi
Seç
Bitiş Tarihi
Seç

ARANACAK KRİTER

Kriter Seçin
Makale Başlığında

ARANACAK KELİME

Örnek “vergi mevzuatı”

5746 SAYILI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDAKİ KANUN KAPSAMINDA TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ

Ocak 2016 Sayı 328

ÖZET

5746 Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun, girişimcilere yönelik destek mekanizmalarından olan Teknogirişim Sermayesi Desteği ile yüksek eğitimli ve nitelikli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini teşvik etmektedir. Programa; örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişiler başvurabilmektedir. Destekten, destek almaya hak kazanıldıktan sonra kurulan ve girişimcinin tek başına temsil ve ilzama yetkili olduğu işletme yararlanabilecek olup, girişimci işletmesini kurmasına müteakip en fazla 100.000 TL hibe ile bir yıl boyunca desteklenecek olup, destek ödemeleri bir iş planı çerçevesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Teknogirişim Sermayesi Desteği programı, 2009 yılı Nisan ayında başlatılmış olup, 2016 yılına kadar 1841 girişimci desteklenmeye değer bulunmuştur. Bu çalışmamızda, Teknogirişim Sermayesi Desteği’nin kapsam, başvuru, değerlendirme ve karar süreci üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler: 5746 Sayılı Kanun, Teknogirişim Sermayesi Desteği, Girişimci

Jel Sınıflandırması: H00, H23, H24

TECHNO-INITIATIVE CAPITAL SUPPORT WITHIN THE SCOPE OF THE LAW NO 5746 ON SUPPORTING RESEARCH AND DEVELOPMENT ACTIVITIES

ABSTRACT

The law no 5746 on supporting research and development activities encourages highly educated and qualified young persons to turn their technology and innovation focused business ideas into ventures that have the potential to create value added and qualified employment through the Techno-Initiative Capital Support, one of the support mechanisms directed at entrepreneurs. Students who are in a position to be able to graduate from an undergraduate program in one of the universities providing formal education within one year, master’s or Phd. students or persons who acquired undergraduate, master’s and Phd degrees maximum five years before the preliminary application date may apply to the program. A company which is founded after the right is granted for support and which the entrepreneur has power to singly represent and bind may benefit from the support, and the entrepreneur will be supported with a grant of 100.000 TL for a year, and the support payments will be made by the Ministry of Science Industry and Technology within the framework of a schedule. Techno-Initiative Capital Support Program was started in April, 2009 and 1841 entrepreneurs have been found to be worth being supported until 2016. In this article, scope, application, evaluation and decision processes of Techno-Initiative Capital Support Program will be addressed.

Keywords: Law no. 5746, Techno-Initiative Capital Support, Entrepreneur

Jel Classification: H00, H23, H24

Devamını okumak ve yorum yapmak için giriş yapmalısınız!